Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Καθώς ο κόσμος γυρίζει!

Αν μπορούσαμε νασυρρικνώσουμε τον πληθυσμό της  γης σε ένα χωριό ακριβώς 100 ανθρώπων, με όλες τις αναλογίες ναπαραμένουν ίδιες,θα εμοιαζε κάτι μ'αυτό: Θα  υπήρχαν:΄
57 Ασιάτες
27 Ευρωπαίοι
14 από το Δυτικό Ημισφαίριο κι απ'το βόρειο κι απ΄το νότιο
8 θα  ήταν Αφρικανοί
52 θα ήταν γυναίκες
48 θα ήταν άνδρες
70 θα ήταν μη λευκοί
30 θα ήταν χριστιανοί
89 θα ήταν ετεροφυλόφιλοι
11 θα ήταν ομοφυλοφιλοι

6 άνθρωποι θα κατείχαν το 59% του παγκόσμιου πλούτου
80 θα ζόυσαν σε συνθήκες κάτω απ'το κανονικό

70 δεν θα ήταν σε θέση να διαβάσουν
50 θα υπέφεραν από υποσιτισμό

(ΕΝΑΣ)1Θα επρόκειτο να πεθάνει
ΕΝΑΣ )1 Θα επρόκειτο να γεννηθεί
 (ΕΝΑΣ)) (ναι ,μόνον ΄ενας)θα είχε  ακαδημαϊκή μόρφωση
(ΕΝΑΣ)1 (ναι ,μόνο 1)θα είχε δικό του κομπιούτερ

Όταν κάποιος δειτον κόσμο υπό μια τέτοια συμπιεσμένη άποψη,η ανάγκη για αποδοχή,κατανόηση και μόρφωση  γίνεται εκθαμβωτικά προφανής καο
Επομένως
Αν έχετε φαγητό στο ψυγείο,ρούχα πάνω σας ,μια στέγη  πάνω απ'το κεφάλι σας και ένα μέρος  να κοιμηθείτε,είστε πιο πλούσιος από το 75% αυτού του κόσμου.

Αν ξυπνήσατε  σήμερα το πρωί με περσσότερη υγεία απ'ότι αρρώστια, είστε περσσότερο ευλογημένος από το ένα εκατομμύριο που δε θα καταφέρει να επιβιώσει αυτή την Εβδομάδα.

Αν έχετε λεφτά στην Τράπεζα , στο πορτοφόλι και μερικά ψιλά κάπου σε μια άκρη, είστε μεταξύ του κορυφαίου8% του πλούτου αυτού του κόσμου.

Αν πηγαίνετε στη εκκλησία χωρίς να φοβάστε ότι θα σας παρενοχλήσουν,θα σας συλλάβουν, θα σας βασανίσουν ή θα σας σκοτώσουν,είστε περισσότερο ευλογημένοι από τρίαδισεκατομμύριια ανθρώπους στον κόσμο.

Αν δεν έχετε ποτέ  βιώσει τον κίνδυνο μιας μάχης,την ερημιά του εγκλεισμού,την αγωνία των βασανιστηρίων ,ή το μαρτύριο της λιμοκτονίας, είστε σε καλύτερη μοίρα από 500 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.

Αν οι γονείς σας ζούν ακόμα και είναι παντρεμένοι μαζί, αρχίζετε να αποτελείτε...σπάνιο είδος.

Αν μπορείτε να κρατήσετε το χέρι κάποιου,να τον αγκαλιάσετε ή ακόμα και να τον ακουμπήσετε  στον  ώμο,είστε ευλογημένος γιατί μπορείτε να προσφέρετε θεραπευτική επαφή

Αν μπορείτε να κρατάτε το κεφάλι ψηλά με το χαμόγελο στο προσωπό σας και είστε πργματικά ευγνώμονες,είστε ευλογημένος γιατί η πλειοψηφία μπορεί κι όμωςοι περισσότεροι δεν το κάνουν.

Αν μπορείτε να διαβάσετε αυτό το μηνυμα ,έχετε λάβει μια διπλή ευλογία,γιατί κάποιος σας σκεφτόταν και είστε περισσότερο ευλογημένος από δύο δισεκατομμύρια  ανθρώπους στον κόσμο που δεν μπορούν ούτε να διαβάσουν.

Καθώς διαβάζετε αυτό το μήνυμα  και σας υπενθυμίζει πώς είναι η ζωή στον υπόλοιπο κόσμο,
αναλογιστείτε απλώς πόσο ευλογημένοι στ'αλήθεια είστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου